FAQ

Uobičajeno je da prije same svadbe napravimo kratki sastanak s mladencima i popričamo o pojedinostima vezanim uz svečanost. Mnogo je detalja, od skupljnja gostiju, otvaranja plesa, rezanja torte pa do repertoara koji ćemo izvoditi.
Neka se pitanja često ponavljaju, a u donjem tekstu možete pročitati odgovore na njih.


Često postavljana pitanja

Nismo oduvijek nastupali kao Step by Step. Nekada davno bili smo samo duo, Sanda i Leon. U jednom trenutku nas je tržište i konkurencija potaknula da naš sastav ima prepoznatljivo ime. Logičan izbor je bila ova engleska fraza koja kratko i jednostavno opisuje naš životni i poslovni put.

I manji sastavi mogu razveseliti goste i kvalitetno odsvirati svadbu. U tom poslu presudno je iskustvo glazbenika u bendu, a nama toga uistinu ne nedostaje. Predlažem da nas poslušate jer ćete tako dobiti najbolji odgovor na ovo pitanje.

Za početak pogledajte naš video na YouTube kanalu. Ako ste i dalje u nedoumici dostavit ćemo Vam promo DVD. Naime, sve je manje stalnih "gaža" po restoranima i nerado zovemo buduće mladence u tuđu svadbu kako bi nas poslušali. Na sreću, postoje restorani gdje možete neprimjetno sjesti "sa strane" i vidjeti što Vas zanima. Pri tom se nećete osjećati kao nepozvani gost, a moći ćete čuti kako bend zvuči.

Pogledajte popis pjesama koje izvodimo. Kako odabiremo što od toga svirati? U dogovoru s mladencima unaprijed definiramo pjesme koje će odgovarati gostima na vjenčanju. U skladu s tim, tijekom večeri bend izvodi pjesme ovisno o trenutku i raspoloženju na plesnom podiju i tako pokušavamo održati dobro veselje uzvanika u svatovima.

Cjelokupni svadbeni protokol vodimo mi. Osim u slučaju kad netko od Vaših gostiju ima ulogu voditelja svadbe, ali moram priznati da već dugo nisam tako nešto susreo. Naime, uobičajeno je da se 10-tak dana prije svadbe nađemo na opuštenom razgovoru uz kavicu (može i čaj). Iznesete svoje želje, a ako imate nekih nedoumica rado ću pomoći savjetom. U skladu s tim dogovorom vodimo svadbu. Bez suvišnih upadica, ali s malom dozom zdravog humora. Možete pogledati svadbeni planer koji će vam dati potpuniju sliku mogućih događanja tijekom večeri.

Sviramo i pjesme po želji ali samo ako su u okviru onoga što je prethodno dogovoreno s mladencima. To ne naplaćujemo posebno. Osim ako je gost uporan u svom naumu da nas nagradi, tada nećemo odbiti dar :-). U slučaju da mladenci uopće ne žele naručivanje pjesama to u potpunosti poštujemo.

Dužina pauza ovisi o rasporedu jela koji se poslužuje i o dužini prethodno odsviranog seta pjesama. Set najčešće traje 50-60 minuta, a pauza je 10 - 15 minuta. Za to vrijeme puštamo prigodnu glazbu s razglasa.

Ovdje vrijedi pravilo, što prije – to bolje. Pogotovo ako organizirate svadbu u bukiranom terminu, poslije Korizme ili u mjesecu rujnu. Predujam je 20 % od cjelokupnog iznosa. Dobit ćete potvrdu o uplaćenoj akontaciji u kojoj se navodi datum, mjesto održavanja svadbe i stavka da je naš bend obavezan svirati na Vašoj svečanosti.

Ne, ne sviramo svadbenu pratnju. Ali ako angažirate nas za svirku u restoranu rado ćemo preporučiti nekoga od naših kolega s kojima se o tome možete dogovarati.

Par fotki ...

... još par fotki